S korenčkom do zagorele polti!

Poletje je čas, ko se marsikdo z užitkom nastavlja sončnim žarkom, z namenom lepe rjave polti. Čeprav vsekakor priporočamo dobro zaščito pred sončnimi opeklinami in odsvetujemo sončenje sredi dneva, vseeno predstavljamo možnost, kako lahko dobite svojo porjavelo polt še malce hitreje. S Tinkturinim korenčkom seveda! Korenček vsebuje beta karoten, močan antioksidant, rdeče-oranžni pigment, ki se v telesu pretvori v vitamin A. Najdemo ga tudi v špargljih, brokoliju, ohrovtu, slivah, bučah, sladkem krompirju, največ pa ga dobimo v korenju.

Prednost beta karotena je, da ga telo pretvori v vitamin A le toliko, kolikor ga potrebuje. Pri prevelikem vnosu se lahko pojavijo porumenelost kože in nohtov, kar pa ne povzroči tveganja za zdravje. Pri pomanjkanju vitamina A se pojavijo nočna slepota, suha koža ter zmanjšana odpornost proti okužbam.

Beta karoten v korenčku pa prav tako pospešuje porjavelost kože, zato je Tinkturin balzam s korenčkom še posebej priljubljen v poletnih mesecih. Na voljo v dveh velikostih, najdete pa ga tule: https://mediplus.si/spletna-trgovina/vse-kategorije/tinktura

 

 

Prijava ali registracija

Ustvarite si račun