Vse kar ste želeli vedeti o konopljinem olju

Pripravili smo odgovore na nekaj pogostih vprašanj, ki se tičejo lastnosti in uporabe konopljinega olja. Dobite ga seveda tudi pri nas: https://mediplus.si/spletna-trgovina/vse-kategorije/zdrava-prehrana/herbioplus

Kako se ga pridobiva?

100% Bio konopljino olje je pridobljeno s hladnim stiskanjem semen iz certificirane industrijske konoplje (Cannabis sativa L. var sativa). Ves čas predelave skrbno nadziramo temperaturo olja in s tem zagotavljamo kakovost na najvišji ravni. Je zelo bogato z aminokislinami (vsebuje namreč kar osem različnih esencialnih aminokislin), z vitamini B kompleksa in vitaminom E.

 

Kakšni so njegovi pozitivni vplivi?

  • HUJŠANJE: omega 3 zmanjšuje poželenje po mastni hrani in slaščicah, izboljšuje presnovo, daje občutek sitosti po zaužitem obroku, uravnava koncentracijo sladkorja v krvi in ne nalagajo se pod kožo kot odvečno maščevje.
  • MOŽGANI: izboljšano njihovo delovanje
  • MIŠICE: pomaga proti izgubi mišičnega tkiva, pri športu, preprečuje vnetje mišic ,…
  • SRCE IN OŽILJA: niža holesterol, preprečuje mašenje žil in nastanek krvnih strdkov, uravnava krvni tlak in srčni utrip (aritmija). Linolna kislina prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 10 g linolne kisline. Nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi maščobam v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Zaradi visoke vsebnosti omega 3 kislin je konopljino olje tudi učinkovito sredstvo za redčenje krvi, saj ovira lepljenje trombocitov in s tem preprečuje nastajanje krvnih strdkov.
  • BLAŽIJO TEŽAVE: PMS-ja, menopavze, demence, migren, depresije,….
  • VPLIV POMANJKANJA OMEGA-3 se lahko kaže v: bolečine v mišicah, krhki nohti, suha koža in lasje, splošna utrujenost, pomanjkanje energije, pozabljivost, prebavne motnje, vetrovi, napenjanje,…

Kako ga uporabljamo?

Dve jedilni žlički dnevno, najbolje na tešče (pol ure pred prvim obrokom) in pred spanje. Lahko v solatah, jogurtu, juhah, frapejih, smutijih, skutah, pecivu, zabela za že pripravljene jedi, namazi, s kruhom itd. Zaradi svojih lastnosti je konopljino olje edinstveno med jedilnimi olji. Ima izrazit in prijeten oreškast okus. Konopljino olje uživamo hladno oziroma z njim načeloma ne kuhamo. Najvišja temperatura, do katere ga je dovoljeno segrevati, je 150 °C, čeprav se že pri tej temperaturi izniči večina njegovih koristnih snovi.

Kako ga shranjujemo?

Konopljino olje je občutljivo na svetlobo, toploto in zrak, zato ga dobro zaprtega shranjujte v hladnem, temnem prostoru, najbolje v hladilniku. Upoštevajte rok uporabe na olju, prav tako je priporočljivo, da po odprtju olje porabite v roku od 1 do 3 mesecev.

Prijava ali registracija

Ustvarite si račun