Nalagam...

Naj bodo ploska stopala stvar preteklosti

Ploska stopala lahko prinesejo mnogo preglavic in bolečin. Ker je stopalo obrnjeno navznoter je pravzaprav celotno telo izven pravilne linije. Pojavijo se lahko bolečine v gležnjih, kolenih, kolkih. Obstaja sicer mnogo različnih vaj, s katerimi pojav ploskih stopal omilimo oziroma celo odpravimo, a vseeno priporočamo nekaj vsakodnevnih ukrepov:

Nošnja anatomsko oblikovane obutve

Anatomsko oblikovana obutev je oblikovana tako, da se oblika podplata prilagaja obliki človeškega stopala. Navadno ima dvignjen lok, dvignjen metatarzalni del in poglobljen petni del. Tako zmanjša sile pri hoji in stoji, razbremeni sklepe in zagotavlja naraven in udoben korak. Pomembna je tudi višina pete, ki je od 3 – 5 cm, da krepi mišice stopala in porazdeli obremenitev telesa po celotni površini stopala. Prav tako pa spodbujajo k pravilni drži telesa, kar zmanjša bolečine v hrbtenici. Obutev je namenjena vsem, ki dolgo hodijo in stojijo, ter obremenjujejo stopala.

 

 

V naši ponudbi boste naši mnogo različne anatomske obutve, od znamke Grubin, ki je primerna za zahtevnejše in anatomsko oblikovanih natikačev Calceo in Mediwalk, ki so neverjetno ljubkih motivov, ki bodo takoj pritegnili pozornost.

podplat

 

61490992 124753858730429 1745528785040867574 n

 

 

 

 

 

 

52551506 127513058360623 3939672726258209911 n

 

 

 

 

 

 

mediwalk krog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anatomski vložki za v čevlje

Kadar anatomska obutev ni opcija ali pa ko preprosto želimo obuti svoje najljubše čevlje, superge ali balerinke, takrat pride prav alternativa, kot so anatomsko oblikovani vložki za v čevlje. Delujejo po enakem principu kot anatomska obutev le, da ponujajo več fleksibilnosti. Obstajajo vložki različnih velikosti, stopenj zahtevnosti in tudi materialov. Okosmateni volneni vložki za zimo in vložki prevlečeni s frotirjem, ki učinkovito vpijajo znoj poleti.

Bergal vložki za čevlje zagotovijo idealno udobje med hojo in nudijo podporo stopalnemu loku. Na predelu pete in prstov je mehak za razbremenitev predela, med hojo pa blažijo sile, ki delujejo na stopalo ter tako zagotovi dodatno stabilnost stopala. Prav tako pa preprečujejo prekomerno znojenje stopala. 

softluxusgelmotionsensation

 

 

Prijavi se na novice, novi izdelki...

Prijava ali registracija

Ustvarite si račun